OM VÄSTERÅS POWER TRAIL

Vad är Västerås Power Trail och varför ska just du delta?

NÄR?

5e juni, första start 17:30

VAR?

Vedbobacken - Naddenvägen,
724 82 Västerås

PM

Kommer senare!

Nu är det dags för Västerås Power Trail igen. Trailloppet i Västerås som en motionär klarar av men som kan utmana även eliten. Du anpassar det till den grad av utmaning du vill ha. Lugnt lufs genom skogen eller stentufft med hög fart över stock och sten. Loppet går vid Vedbobacken och blir ett race både uppför backen och ner i den fina skogen bakom! Det är som löpning ska vara. Löpning i naturen. Löpning på riktigt.

Klasser

Man
Herrar 10km
Kvinna
Damer 10km
Man
Herrar 5km
Kvinna
Damer 5km
Barn
Mini Power Trail ~1km

BANPROFIL OCH KARTA

Nu planerar vi för fullt inför det tredje året med Västerås Power Trail.

Banan för Västerås Power Trail är densamma som för tidigare år. Det är en slinga på 5 km med start, varvning och mål vid Vedbobacken. Banan startar med en tuff stigning upp till toppen av backen och följs sedan av löpning längs stora och små stigar samt en del obanad skogslöpning. Under avslutningen av banan ska Vedbobackens topp åter besegras innan löparna kan springa utför till varvningen eller målet.

Årets nykomling är Mini Power Trail. Nu kan även barnen vara med och springa backen upp till toppen och njuta av den härliga känslan att spurta ner mot målet. Banan är 1 km men hinner bjuda på det mesta.

Vi ses den 5 juni!

Rickard Svensson
Banchef


Banprofil
Bansträckning Mini Bansträckning

ARENAN

Addressen är Naddenvägen, 724 82 Västerås.

Du kan ta buss nummer 4a och gå av vid Hagaberg.

Förvaring

Det kommer att erbjudas möjlighet att lämna in mindre värdesaker, så som plånbok, nycklar och mobiltelefon, i en bevakad värdeförvaring på arenan under loppet. Värdeförvaringen är gratis och nummerlappen gäller som identifiering vid inlämnande och uthämtning. Det kommer även finnas möjlighet att förvara sin väska under tak så att den håller sig torr om vädret skulle råka vara blött under kvällen.

Servering

Då Vedbobackens kiosk kommer att hålla öppet under kvällen finns det möjlighet att gå in för att äta en bit mat eller sätta sig ner för att vila en stund före eller efter loppet. Du kan vid anmälan förboka antingen hamburgare med dryck eller pitabröd med renskav med dryck.

Första Hjälpen

Första hjälpen finns på arenan från kl. 17:30 till tävlingens slut. Första hjälpen på arenan finns i första hand till för tävlande. Publik och medföljande hänvisas till ordinarie sjukvård på akutmottagningen, Västerås lasarett. Första hjälpen på arenan är utrustad med hjärtstartare. Det finns inga sjukvårdare efter banan.

MYTEN OM VÄSTERÅS POWER TRAIL

Ivar Blötmyrs Trofé

Allt började med Ivar Blötmyr, den femte okände sonen till Ragnar Lodbrok. Han hade bara brosk i benen. Han var dock stor, stark och vacker och en av de visaste som någonsin levat. Han tillhörde en härdad stam med längtan till äventyr och tävling. Han hade en kärlek till naturen - källan för livslust och levnadskraft. Allt som oftast såg man honom utmana naturen springandes i närheten av Svartåns mynning. Svartåns mynning, denna plats som gav staden Västerås sitt namn, denna plats som 1 000 år efter Ivar Blötmyrs födelse fick stor betydelse när industrihistoria skrevs, där kraften bokstavligen flödade. Ivar fick sedermera makt över staden Wæsteraros. Ivar levde för den ensamma striden mot markernas hinder. Som den gladlynta och frimodiga person han var styrde han staden generöst och var år drog han till sig de bästa kämparna i en årlig löpning. Då kallades tävlingen Ivar Blötmyrs Trofé.

Nu för vi traditionen från Ivar Blötmyr vidare. Västerås Power Trail är kraft, kärlek och natur - springandes.

PRISER

Fina hederspriser delas ut till de tre främsta i klasserna Herrar / Damer 5 och 10 km.


Bland alla deltagare lottar vi ut priser. Dessutom finns specialtävlingar med priser att tävla om under banan. Prisutdelningen kommer att genomföras på arenan vid Vedbobacken när alla deltagare har gått i mål. Speakern kommer att meddela när prisutdelningen kommer att starta. Priserna kommer från våra sponsorer och samarbetspartners.

VEDBOBACKENS BERGSPRIS

Direkt efter starten kommer första mjölksyrachocken då Vedbobacken ska bestigas. Det som väntar är 250 meter löpning uppför med totalt 44 meters höjdskillnad. På toppen av Vedbobackensacken väntar en dam/herrhjälm i 5 respektive 10 km klassen. Hon/han som först tar hjälmen och som sedan springer med den på huvudet under resten av loppet har vunnit Vedbobackens Bergspris.